Sobre el projecte

Dues empreses líders a Europa, una del sector tecnològic (T-Systems, filial de serveis digitals de Deutsche Telekom) i una altra del sector de l’alimentació fresca (Mercabarna, el mercat majorista de Barcelona) han treballat conjuntament per posar en marxa una App que ajudarà a les entitats i col·lectius necessaris durant la crisi de la COVID-19.

En termes concrets, aquesta aplicació connecta l’oferta d’excedents de les empreses majoristes de Mercabarna amb la demanda d’entitats socials i amb l’empresa logística encarregada de transportar aquests aliments al punt de destí.

Dins de les accions que ja s'està realitzant per ajudar durant l’actual crisi sanitària, T-Systems i Mercabarna han organitzat un hackathon (trobada de programadors amb l’objectiu de desenvolupar software de forma col·laborativa) per desenvolupar una aplicació completament operativa que permeti optimitzar la distribució d’aliments frescos als col·lectius necessaris.

Durant 24 hores de programació ininterrompuda, un equip de 20 voluntaris professionals de T-Systems, amb la col·laboració de directius de Mercabarna, ha creat aquest mercat solidari, que permet als organitzadors de l’organització accedir a un banc de productes alimentaris disponibles a Mercabarna i sol·licitar una entrega en base a un catàleg establert pels majoristes.

Per part de Mercabarna: aquesta iniciativa innovadora es suma a la tasca que desenvolupen de forma habitual i solidària les empreses majoristes de Mercabarna, amb la seva aportació de més de 100.000 kg mensuals de fruites i hortalisses a través del Banc dels Aliments, que distribueixen entre 35.000 persones necessitades.

Per part de T-Systems: aquesta acció s’engloba dins dels TSIBCovidChallenges de T-Systems, en la qual la companyia de serveis tecnològics inclou totes les iniciatives en els quals els seus empleats participen, de forma desinteressada, per ajudar a pal·liar els efectes de la crisi sanitària a través de la tecnologia. Una d’elles és la col·laboració de diversos empleats amb la comunitat coronavirusmakers.org per fabricar, amb les seves impressores 3D i amb les que T-Systems ha posat a la seva disposició, més mascaretes i protectors pels professionals sanitaris.